новини от региона

Две опашкарски дербита в четвъртък вечер

АФК Марица на полуфинал в OPEN CUP ГФЛ

Хладната ноемврийска вечер не попречи на горещите футболни страсти в Градска Футболна Лига, което е гаранция за доброто забавление. Две дербита, касаещи оцеляването на отборите във ВИСША ЛИГА през следващия сезон, се изиграха вчера на терените на СЦ Арена. В първия двубой, противопоставянето малко се разми, след като Блаканска гозба записа важни три точки, в борбата си за излизане от зоната на баражите, след като се справи с 5:1 над тежко закъсалия тим на АФК Гарата. Основна заслуга за комфортната победа бе в краката на Цветелин Стоянов, отбелязвайки 4 попадения в срещата. Все пак Балканска гозба е все още на 5 точки от спасителното десето място

Доста по-интересно и оспорвано протече срещата между ЕЛМА ТАКСИ и BONELI. Двата отбора си размениха по два обрата за крайното 6:6, от което в крайна сметка никой не спечели, но като че ли е малко по-добре за символичните гости, които се намират точно над чертата на баражите във временното класиране. Спечелената точка, обаче вгорчи и без това не цветущото положение на "таксиджиите", които трудно биха наваксали изоставане от 8 точки в следващите си 5 мача, след като не можаха да спрат прекия си конкурент за тази позиция. От срещата е добре да се отбележи, че двама души записаха по хеттрик - Габриел Делибалтов (ЕЛМА ТАКСИ) и Теодор Нейков (BONELI).

В същото време АФК Марица спечели място на полуфиналите в OPEN CUP ГФЛ, след трудна, но сладка победа над ELMA-S с 6:7. Двата тима направиха доста интересен двубой на игрището на спортен комплекс ВСИ, изпълнен с открит футбол и много голови положения. Така отборът на Марица ще се изправи срещу Каменица-Интернационал в пряк двубой за място на финала.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици