новини от региона

Шампионът на България оглави ранглистата в Шампионска лига

След втората поредна титла, пловдивския VIP Dent се изкачи и на върха

Стана ясна ранглистата на отборите, взели участие в ШАМПИОНСКА ЛИГА 2014. Логично, след втората си титла в турнира, пловдивският VIP Dent завърши на първо място в класирането по коефициент за годината, със събрани 184,233 точки. Втори по този показател останаха Трите мечаки от Шумен с 170,900, а трети са вицешампионите Левски Паталеница от град Пазарджик с 157,100. По този начин VIP Dent излязоха напред в общата ранглиста на турнира с 408,913 точки, която ще бъде в основата за подреждане на отборите през следващото издание на ШАМПИОНСКА ЛИГА 2015. Освен шампиона, бронзовия медалист Трите Мечки прави изкачване в класирането, като вече заемат 3-то място, след като бяха на 8-мо през изминалия сезон. Там сега се намира Левски Паталеница, които са дебютант в надпреварата и правят най-сериозния скок в ранглистата, изкачвайки се на практика от последното място. Със същото може да се похвали изненадата на FINAL FOUR 2014 - карловския X-Club, които с добрите си игри в дебютното си участие, завоюваха 10-то място.

При градовете досегашния лидер Стара Загора успя да остане на върна във вечното подреждане, независимо от 13-та си позиция за 2014г. Безспорен победител през този сезон бе град Шумен, които отвяха конкуренцията с 49,9 точки. Челната тройка допълва Пазарджик с 45,1т. и Дупница с 25,3т.  Ето така, с натрупаните през 2014г точки, Шумен вече е втори на само 10 точки зад лидера. Трети са Кърджали, които след разочароващия сезон белязоха спад с една позиция. Отново Пазараджик печели славата за най-прогресиращ град в класацията, след като още с първото си участие са вече 6-ти.Въпреки втората поредна титла, Пловдив остава на 5 място, за втора поредна година. Слабия сезон за софийските отбори доведе до спад и София вече са 7-ми, след като стартираха 2014г от 3-та позиция.

Ето пълното класиране за 2014г  на участниците в ШАМПИОНСКА ЛИГА 2014: 

Ето и класирането за 2014г по градове:

Във вечното класиране на отборите участници в ШАМПИОСНСКА ЛИГА нещата изглеждат така:

Точно по тези коефициенти ще бъдат подреждани отборите през сезон 2015г. в ШАМПИОНСКА ЛИГА. Ако някой отбор е дебютант, то той ще ползва коефициента на града, в класирането по-долу. Ако отборът е от град дебютант, то той ще стартира с коефициент 0. Ето как изглежда вечното класиране на отборите в БАМФ:

Както знаете, коефициентите в даден сезон ще се гледат само от последните 5 години в надпреварата. Тъй като през 2015г предстои петото издание, вечната ранглиста съвпада с тази от последните 5 сезона и на практика едва от сезон 2017г ще започне да се смятат коефициенти за само 5 сезона.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици