новини от региона

ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА БЪЛГАРИЯ СТАРТИРАТ ОТ СЕПТЕМВРИ

Републиканските турнири на БАМФ с групова фаза от сезон 2015/2016

Ръководството на БАМФ обяви решенията от проведената среща в Камчия, по време на завършилите турнири Final Four за сезон 2015. Две са новините, които се открояват в цялостната визия на държавните надпревари. Увеличава се времето за провеждане на турнирите, като ще стартират през есента и ще приклчват в началото на лятото. Така БАМФ се синхронизира с европейският спортен календар на EMF, която предвижда от следващите години да организира европейските си първенства през лятото. Другата новина дойде от факта, че се въвежда групова фаза на турнирите.

Девет групи по три отбора ще играят в груповата фаза на ШАМПИОНСКА ЛИГА 2015/2016, която ще се проведе до края на годината. 14 от отборите ще дойдат от квалификационната фаза, стартираща през септември 2015г, а седем ще намерят място директно. Това са Левски Паталеница (Пазардкик), шампион за 2015, победителят в Лига България Ел Галактикос (Стара Загора), както и 5-те футболни лиги с най-висок държавен коефициент. Груповата фаза ще се играе на принципа всеки срещу всеки на разменено гостуване. За мачовете на пролет 2016 се класират 16 тима, които ще играят елиминации, а 4 от тях ще се класират за Final Four, стартиращ в налото на лято 2016г. отново в СОК Камчия.

Двадесет групи по три отбора ще е състава на груповата фаза в ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2015/2016. Тук няма да има поставени отбори, а всички ще играят квалификации. 36 тима ще отсеят пресявките, които ще стартират през септември. Още 12 отбора ще дойдат като отпаднали от ШАМПИОНСКА ЛИГА, но те ще бъдат в отделен квалификационен поток и ще бъдат в 4 отделни групи в груповата фаза. За пролетта се класират 32 отбора, които започват елиминациите. Най-добрите 4 ще намерят място в СОК Камчия, където отново ще е Final Four.

Във връзка с промяната на календара и завареното положение в част от лигите под егидата на БАМФ, само през сезон 20125/2016 ще бъдат изиграни 2 групи от Шампионска лига и 4 от Лига България през пролетта, за да може да се даде шанс на започналите шампионати през изминалата пролет да си дадат заявените квоти.

ЗАПИСВАНЕТО ЗА НОВИЯТ СВЕЗОН 2015/2016 НА ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА БЪЛГАРИЯ Е ДО 1 СЕПТЕМВРИ 2015г.

Всеки отбор, придобил право на участие ще получи на електронната си поща пълна информация за турнира, условия за участие и пълен спортен календар. БАМФ напомня на всички региони, които все още нямат представител в републиканските турнири, че могат да се включат със свои отбори. Повече информация как може да се случи това може да откриете на: 

0896632629 или 0884202787 e-mail: bamf@abv.bg 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици